OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta inden rejsen

 • FLYV TIL SYDAFRIKA

  Så snart du har besluttet dig for en safari i Sydafrika, anbefaler vi, at du begynder at kigge efter flybilletter, da priserne kan være svingene, og der i periode er rigtig billige billetter. Det er en god idé at bruge søgeside som eksempelvis www.momondo.dk.

  Vi har gode erfaringer med flyselskaber som South Africa Airlines, KLM og Lufthansa, men mange af vores gæster har med succes brugt andre selskaber, når de er taget afsted på safari. Det er yderste anbefalingsværdigt at flyve fra Danmark sen eftermiddag, således du flyver om natten – og lander i Sydafrika næste morgen.

 • KØR SELV - RUTEN FRA JOHANNESBURG TIL LAMAI SAFARI

  Hvis du lander i Johannesburg, kan du vælge at leje en bil og køre det sidste stykke af vejen til Lamai Safari. Det er nemt at leje en bil hjemmefra, der vil stå klar i lufthavnen, når du lander i Sydafrika, og det er også her du skal aflevere den igen.

  Du skal regne med, at det tager ca.5 timer at køre fra lufthavnen i Johannesburg til Lamai Safari. Dette er lidt længere tid end hvis du vælger at flyve, men til gengæld får du glæden af den smukke rute og et indblik i dagligdagens Sydafrika.

  Vælger du denne løsning, vil du få tilsendt et kort og en rutebeskrivelse ved bestilling af rejsen. Du skal være opmærksom på, at der er vejafgifter langs ruten. Det er små beløb, men du skal sørge for at have Sydafrikanske rand med på turen.

  Vælger du i stedet at flyve til enten Hoedspruit eller Phalabrwa, er der kun ca. en halv times kørsel til Lamai Safari. Her kan du enten leje en bil og køre selv, eller du kan bestille transporten hos os.

   

 • KØR SELV - GENERELT

  Sydafrika har et veletableret vejnet, og vejene er generelt gode. Enkelte steder skal man være opmærksom på “potholes”, altså huller i vejen, der er dog altid skiltet, når du skal være opmærksom på dette.

  Sydafrika har venstrekørsel, det er dog vores erfaring, at de fleste hurtigt vænner sig til det.

  Hvis kør selv ikke er noget for dig, tilbyder Lamai Safari, at du på forhånd kan tilkøbe såvel bil som chauffør, så du blot skal læne dig tilbage og overlade transporten til en stedkendt chauffør, der vil køre dig til de ønskede aktiviteter.

  Det er en god idé at have internationalt kørekort, når du kører i et andet land. Dette kan du bestille hos borgerservice for ca.50 kr. Har du et pasfoto med på borgerservice, kan kørekortet udstedes samme dag.

 • TIDSFORSKEL

  Der er ingen tidsforskel mellem Sydafrika og Danmark, når vi i Danmark har sommertid. Ved vintertid er Sydafrika en time foran (+1). Det er en klar fordel, at der ikke er tidsforskel, da du ikke vil opleve jetlag ved hverken ankomst eller hjemkomst.

 • ELEKTRICITET

  220/240 Volt. Der er anderledes stikkontakter, men der findes adaptere på alle værelser hos Lamai Safari.

 • SPROG

  De fleste i Sydafrika taler engelsk, hvilket gør det til et nemt land at færdes i på egen hånd. Personalet hos Lamai Safari taler engelsk, ligesom der ofte vil være dansktalende personale tilstede.

 • FORSIKRING

  Du skal selv sørge for at have din rejseforsikring i orden ved dit forsikringsselskab.

 • VACCINATION

  Du kan læse Statens Seruminstituts anbefalinger her.

 • VISUM/PAS

  Som dansk statsborger får du automatisk et turistvisum på 90 dage, når du ankommer til Sydafrika. I enkelte tilfælde skal du dog kunne dokumentere, at du har en gyldig returbillet, samt økonomiske midler til hele opholdet.

  Herudover skal dit pas være gyldigt minimum 1 måned efter din hjemrejsedato, og der skal være minimum 2 blanke sider i passet.

  Nye regler for børns indrejser i Sydafrika.

  Der er kommet nye indrejseregler for børn under 18 år pr. 1/6-2015.
  Det betyder, at alle personer under 18 år skal medbringe en kopi af egen uforkortede fødselsattest. Den skal være udstedt på engelsk.

  Man kan få en engelsk fødselsattest hos borgeservice i den pågældendes hjemkommune, det lokale kirkekontor eller på borger.dk
  Denne attest er i øvrigt gratis, og der kan bestilles til flere børn af gangen.

  Se mere her.

  Link til online bestilling af fødselsattest.
  *Husk at have dit Nem ID klar til bestillingen.

  Rejser et barn ikke med begge forældre, kræves det, at den eller begge forældre, der ikke er med på rejsen, har givet skriftligt samtykke til rejsen. Der findes en særlig blanket, der skal bruges til dette. For nærmere oplysninger kontakt venligst Sydafrikas ambassade.
  Vi vil gerne hos Lamai Safari være behjælpelige med info og evt. hjælp vedr. dette.

 • VEJRET

  Årstiderne i Sydafrika er modsat de danske – når vi har vinter, er der sommer i Sydafrika og omvendt. Den Sydafrikanske sommer (november-marts) ved området omkring Kruger Park er meget varm – 28-35 grader eller mere og tropiske nætter med 20-25 grader. I den periode kan der være kortvarige, kraftige regnskyl/torden. Klick her.

  Regnen kommer i byger og forsvinder hurtigt igen. I vintermånederne (april-oktober) er vejret meget tørt og med høj solskin. Temperaturen ligger på omkring 25 grader om dagen og 5 – 10 grader om natten. Luftfugtigheden er hele året lav, hvilket betyder, at varmen ikke opleves ubehagelig varm.

 • VALUTA

  I Sydafrika hedder valutaen Rand – også kaldt ZAR. Den aktuelle kurs kan tjekkes her. Du kan hæve penge i lufthavnen og alle større byer, ligesom du stort set kan bruge kreditkort i alle forretninger. Det er dog meget rart at have kontanter, hvis der skal købes souvenirs ved gadesælgeren. I forhold til hævekort skal du være opmærksom på, om der er opsat spærring i forhold til udlandshævninger.

 • DRIKKEPENGE

  I Sydafrika er det – som i mange lande – god skik at give drikkepenge. Det er almindeligt at give 10-15% af samlet beløb på spisesteder, på nogle spisesteder står det fremhævet på menu kortet at der tilføjes 10% af samlet beløb ved afregning.

  Hvis du gerne vil give drikkepenge til personalet på Lamai Safari, kan du på afrejsedagen placere pengene i konvolutten der er placeret på dit værelse mærket TIPS. Kuverten placeres i kassen der hænger ved spiseområdet på Lamai Safari, kassen bliver tømt og pengene bliver fordelt til det faste personale på Lamai Safari. Et godt niveau er R50 pr. gæst per. dag.
  Som et skøn gives der ca. 50 Rand pr. person pr. dag.

 • PÅKLÆDNING

  Det er altid godt at have dæmpede farver på, når du er på game drive eller bushwalk – khaki og mørkegrøn anbefales. I vintermånederne (april-oktober) skal du have en varm vindjakke til om morgenen og aftenen. Ligeså snart solen kommer frem, bliver det varmt – og her skal du have sommertøjet på. I sommermånederne er det endvidere godt at pakke en sommerhat og en langærmet trøje, da solen kan være meget skarp. Hele året er det en god ide at have et par lange bukser med – som særligt er godt til bushwalk. Her er det også rart at have et par vandre- eller tennissko.

 • BØRN & SAFARI

  Børn er mere end velkomne på Lamai Safari. Vi gør en dyd ud af, at børn får den ultimative oplevelse ved at være på safari – derfor laver vi gerne bushwalk specielt tilpasset børn. I og med vores indkvarteringsmuligheder ikke ligger klods op af hinanden, vil vi altid kunne rumme både børnefamilier og venneparret uden børn. Der er plads og rum til alle, og ingen vil føle sig forstyrret af hinanden. I området på og omkring Lamai Safari er der aktiviteter, som er yderst velegnet for børn.

 • INTERNET & MOBIL

  De fleste har signal på deres telefoner på Lamai Safaris område. Vær dog opmærksom på, at det er dyrt at ringe og skrive hjem. Der er internet på hovedlodge’en – og her kan du gratis komme og logge på med din egen enhed.

 • DRIKKEVANDET

  Lamai Safari har sin egen vandforsyning, og vandet fra hanen kan derfor sagtens drikkes.

 • BYER I NÆRHEDEN

  Lamai Safari ligger mellem de to civiliserede byer, Phalaborwa og Hoedspruit, hvor du nemt kan færdes på egen hånd. I byerne er der rig mulighed for shopping, ligesom der ligger gode indkøbscentre. I Phalaborwa (blot 24 kilometer væk) ligger der endvidere et privathospital, som lever op til de europæiske standarder.

 • SPISESTEDER

  Der findes særligt mange gode spisesteder i Hoedspruit og Phalaborwa – men I skal ikke køre mere end et kvarter fra Lamai Safari, før det første gode sted kommer. En hyggelig restaurant med udsigt over Olifants River og et menukort med alt, hvad hjertet kan begære. Hvis I selv har lyst til at lave mad, er mulighederne gode, da der er eget køkken på både Pitsi Pitsi og på Chacma. Indkøbsmulighederne er ligeledes i top; dem kan du læse mere om under INDKØBSMULIGHEDER.

 • INDKØBSMULIGHEDER

  I de nærliggende byer Phalaborwa og Hoedspruit er der flere gode indkøbsmuligheder. Vi anbefaler særligt SPAR, Woolworts og Pick’n Pay, som minder meget om danske supermarkeder – og her kan du både finde ingredienser til det Sydafrikanske og det danske køkken. Blot 10 minutter uden for Lamai Safaris område ligger der en tankstation, hvor der er et lille udvalg af fødevarer – og en masse søde sager.

 • KRIMINALITET

  I området omkring Lamai Safari er kriminaliteten lav, og du kan frit færdes uden bekymringer i de nærliggende byer. I de større byer som Johannesburg er der i nogle områder en del kriminalitet, og her bør du kun tage på arrangerede ture.
  Ved færdsel i områder der kun beboes af sorte anbefaler vi at man har en guide med. Der er i Sydafrika også områder som i Danmark hvor man skal overveje om man vil gå og hvor kendskab til kultur og kutume i den enkelte bydel er et must. Eksempelvis vil vi råde til at der ved en evt. tur i Johannesburgs sorte miljøer er guide med hele vejen.

Remainder extent of Farm Try 153 - Phalaborwa, South Africa