FAKTA OM
SYDAFRIKA
VÆRD AT VIDE
OM SYDAFRIKA
VÆRD AT VIDE OM
KØRSEL I SYDAFRIKA
Tidligere
Næste

Spørgsmål inden rejsen til Sydafrika?

Safariophold på Lamai Safari Lodge, er ophold under sikre forhold. Vælger du en pakkerejse gennem Flamingo Tours, er alt klaret for dig på forhånd, men vælger du at klare alt det praktiske selv, er der mere at tage hensyn til. 

Har du aldrig været i Sydafrika før, er der sikkert 100 spørgsmål der trænger sig på. Vi har i nedenstående prøvet at samle svarene for de mest gængse spørgsmål, men du er altid velkommen til at kontakte os direkte, hvis der er mere du savner svar på.

Så snart du har besluttet dig for at tage på safari rejse til Sydafrika, anbefaler vi at du begynder at kigge efter flybilletter, da priserne kan svinge en del. I perioder kan du være heldig at få fat i billige flybilletter, og en af de gode søgesider til det er www.momondo.dk

Vi har gode erfaringer med f.eks. South African Airlines, KLM og Lufthansa, men mange af vores gæster har med succes brugt andre selskaber når du er fløjet ned til Lamai Safari Lodge. Vi anbefaler afrejse fra Danmark sen eftermiddag, så der flyves om natten med ankomst til Sydafrika næste morgen.

Hvis du lander i Johannesburg, kan du vælge at leje en bil og køre det sidste stykke af vejen til Lamai Safari Lodge. Det er nemt at leje en bil hjemmefra, der står klar i lufthavnen når du lander i Sydafrika. Det er også her bilen afleveres igen.

Beregn ca. 5 timers køretid fra Johannesburg lufthavn til Lamai Safari Lodge. Det er lidt længere tid end hvis du flyver hele vejen, men til gengæld får du glæde af en meget smuk rute og et indblik i dagligdagens Sydafrika.

Vælger du denne løsning, vil du få tilsendt et kort og rutebeskrivelse ved bestilling af opholdet på Lamai Safari Lodge. Vær opmærksom på at  der er vejafgifter undervejs som betales i Sydafrikanske rand. Der er tale om relativt små beløb, men ikke desto mindre er det nødvendigt at have lokale kontanter med sig.

Vælger du at flyve til enten Hoedspruit eller Phalaborwa, en af de 2 nærliggende lufthavne er der kun omk. 45 min. kørsel til Lamai Safari Lodge. Det er muligt at leje bil fra lufthavnen, eller bestille retur transporten hos os.

Sydafrika har et veletableret vejnet og vejene er helt generelt gode. Enkelte steder skal man være opmærksom på “potholes”, altså huller i vejen. Her kan der være skiltning der bede dig være opmærksom.

Sydafrika har venstrekørsel, og det er vores erfaring af de fleste hurtigt vænner sig til det.

Det er en god ide at medbringe et internationalt kørekort. Det kan bestilles hos Borgerservice for omk. kr. 50.- 

Ved sommertid er der ingen tidsforskel mellem Sydafrika og Danmark. Ved vintertid er Sydafrika en time foran (GMT +1). Dermed slipper du for jetlag.

220/240 Volt. Der er anderledes stikkontakter, men der findes adaptere på alle værelser hos Lamai Safari Lodge

De fleste i Sydafrika taler engelsk, hvilket betyder at det er et nemt rejseland. Personalet hos Lamai Safari Lodge taler ligeledes engelsk og ofte vil der være dansktalende personale til stede.

Vi anbefaler du tegner en heldækkende rejseforsikring inden afrejse.

Vi anbefaler altid at man følger retningslinjer fra Statens Serums institut som du finder her.

Som dansk statsborger får du automatisk et turistvisum ved ankomst til Sydafrika. I enkelte tilfælde kan du blive bedt om at dokumentere at du har en gyldig returbillet såvel som økonomiske midler nok til hele opholdet.

Derudover skal dit pas være gyldigt min. 1 måned efter din hjemrejsedato, og indeholde min. 2 blanke sider til stempler.

Regler for indrejse for børn

Pr. 1/6 2015 kom nye indrejseregler for børn under 18 år. Det betyder at alle personer under 18 år skal medbringe en kopi af sin egen, uforkortede fødselsattest på engelsk.

Attesten kan fås hos Borgerservice, det lokale kirkekontor eller borger.dk. Det er muligt at bestille til flere børn af gange og attesten er i reglen gratis.

Klik her for at bestille attesten til dit barn.

Bemærk: Rejser et barn ikke sammen med begge sine forældre, kræves det at den eller de forældre der ikke er med på rejsen, har givet skriftligt samtykke til rejsen. Der findes en særlig blanket til det formål, som du kan få hos Sydafrikas ambassade.

Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os direkte

Årstiderne i Sydafrika ligger modsat de danske: Når vi har vinter er det sommer i Sydafrika og omvendt. Den Sydafrikanske sommer (november – marts) ved området omkring Kruger parken er meget varm. Temperaturen ligger mellem 28 – 35 grader med tropiske nætter på mellem 20-25 grader. I den periode kan der være kortvarige, kraftfulde regnskyl/torden. Regnen kommer i byger og forsvinder hurtigt igen.

I vintermånederne (april – oktober) er vejret meget tørt og med høj solskin. Temperaturen ligger på omk. 25 grader om dagen og falder til ml. 5-10 grader om natten. 

Luftfugtigheden er hele året lav, hvilket betyder at varmen ikke opleves som ubehagelig varm.

I Sydafrika hedder valutaen Rand, også kaldet ZAR. Find den aktuelle kurs her

Der kan hæves penge i lufthavnen og alle større byder, ligesom du kan benytte kreditkort i de fleste forretninger. Det er dog en stor fordel altid at have lidt kontanter på sig til f.eks. souvenirkøb hos en gadesælger. I forhold til kreditkort er der spærring i forhold til udlandshævninger. På Lamai Safari Lodge kan der betales med både VISA og MASTERCARD.

I Sydafrika er det, som i mange andre lande, god skik at give drikkepenge. Det er almindeligt at give omk. 10-15% på restauranter. Nogle restauranter føjer automatisk 10% til beløbet ved slutbetaling, og gør opmærksom på dette på menukortet.

Ønsker du at give drikkepenge til personalet på Lamai Safari Lodge, findes en kuvert på værelset markeret “TIPS”. Læg beløbet i denne kuvert på afrejsedagen og placer den i den kasse der hænger ved restauranten på Lamai Safari Lodge. Kassen tømmes og pengene fordeles mellem de faste personale. 

Generelt gives der ml. 75 – 100 Rand per person per dag i drikkepenge.

Det er altid godt at have afdæmpede farver på, når du er på Game Drive eller Bushwalk. Khaki eller mørkegrøn anbefales.

I vintermånederne (april – oktober) er det en god ide at medtage en varm vindjakke til morgen og aften. Så snart solen kommer frem bliver det varmt, og sommertøjet kommer frem.

I sommermånederne anbefaler vi hat og langærmet trøje, idet solen kan være meget skarp. Hele året er det en god ide at medtage lange bukser som er særlig gode til bushwalk. Derudover er det parktisk med et par lukkede sko, f.eks. vandre- eller tennissko.

Børn på safariBørn er mere end velkomne på Lamai Safari Lodge. Vi gør en dyd ud af at børn får den ultimative oplevelse ved at være på safari, derfor laver vi også gerne bushwalks specielt for børn i vores private område. Det er ikke tilladt for børn under 12 år at deltage i bushwalk grundet sikkerhed. Børn under 3 år kan ikke deltage i Game Drives grundet sikkerhed: Så små børn kan blive forskrækkede og råbe op, hvilket kan være farligt hvis man f.eks. kommer tæt på en flok elefanter.

Fordi vores indkvarteringsmuligheder ikke ligger tæt op af hinanden, vil vi altid kunne rumme både børnefamilier og parret uden børn. Der er plads og rum til alle, og ingen vil føle sig forstyrret af hinanden. I vores nærområde er der ligeledes aktiviteter, som er yderst velegnede til børn.

De fleste har signal på deres telefoner på Lamai Safari Lodge´s område. Det kan dog være bekosteligt at bruge mobilen til at ringe til Danmark fra Sydafrika. Der er gratis internet på fællesområderne på Lamai Safari Lodge & Phuti Lodge.

Lamai Safari Lodge har privat vandforsyning og vandet fra hanen kan derfor drikkes.

Lamai Safari Lodge ligger midt mellen 2 større byer: Phalaborwa og Hoedspruit, hvor du nemt kan færdes på egen hånd. I byerne er der rig mulighed for shopping, ligesom der ligger gode indkøbscentre. I Tzaneen ligger et privathospital, der lever op til europæisk standard.

Der findes mange gode spisesteder i Hoedspruit og Phalaborwa. Blot et kvarters kørsel fra lodgen findes det første gode sted med udsigt over Olifants River og et menukort med næsten alt hvad hjertet kan begære. Har I selv lyst til at lave mad, er der et fint og stort køkken med udendørs gril på Phuti Safari Lodge.

I de nærliggende byer Phalaborwa og Hoedspruit er der flere gode indkøbsmuligheder. Vi anbefaler særligt SPAR, Woolworts og Pick´n Pay, som alle minder meget om danske supermarkeder. Her finder du ingredienser til både det danske som det sydafrikanske køkken. Blot 10 min. udenfor Lamai Safari Lodge´s område findes en tankstation med stort udvalg af søde sager og et lille udvalg af fødevarer.

I området omkring Lamai Safari Lodge er kriminaliteten lav, og du kan færdes trygt i de nærliggende byder Hoedspruit og Phalaborwa. I de større byer som f.eks. Johannesburg er der i visse områder en del kriminalitet, og her bør du kun tage på arrangerede udflugter.

Ved færdsel i områder der kun beboes af sorte, anbefaler vi at man har en lokalkendt guide med. Der er i Sydafrika, ganske som i Danmark, områder man kun bør færdes i hvis man har lokalkendskab til kulturen og kutymen i den specifikke bydel.

Bemærk: Nedenstående er kun relevant hvis du vil bringe lokale fødevarer med hjem til Danmark.

Regler for fødevarer

EU har vedtaget strenge regler om indførsel af fødevarer fra tredjelande, herunder privat indførsel, fordi animalske produkter kan indeholde smitte med sygdomme, der spredes til vores husdyr. Tilsvarende er der bestemmelser om omsætning af animalske produkter ved udbrud af smitsomme dyresygdomme i EU-lande.

Myndighederne har stor fokus på smitterisiko, og der vil fremadrettet blive øget kontrol af ikke-kommerciel indførsel og høje bøder for overtrædelser på dette område.

Læs mere om bestemmelserne her.